Tento web používá k poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Asociace pro mezinárodní otázky

Vyberte si z aktuálních projektů:

Zavřít

Aktuálně:

Přidejte se k nám! Hledáme projektového administrátora / administrátorku!

Vzdělávací projekty na Ukrajině

Od roku 2007 pracujeme na podpoře moderního otevřeného školství na Ukrajině. Zaměřujeme se na předávání úspěšné české praxe do ukrajinského kontextu a propojování českých a ukrajinských odborníků.

Mezi hlavní témata, kterým se věnujeme, patří zavádění inovativních vzdělávacích metod, inkluzivní vzdělávání nebo ústní historie. Od roku 2014 se podílíme na reformě ukrajinského vzdělávacího systému ve spolupráci s Ministerstvem školství a vědy Ukrajiny.

Našimi hlavními cílovými skupinami jsou učitelé, metodici, budoucí učitelé, žáci a studenti středních škol. Díky spolupráci s ukrajinským ministerstvem školství se zaměřujeme také na úředníky a další pracovníky ve školství.

Projektové aktivity neprobíhají jen v hlavním městě Ukrajiny Kyjevě, ale také v mnoha oblastních centrech, kde pořádáme semináře.

Spolupracujeme s několika ukrajinskými univerzitami a oborovými asociacemi. V ČR jsou našimi nejvýznamnějšími dlouhodobými partnery Masarykova univerzita a Univerzita Karlova. Od roku 2017 spolupracujeme také s Českou školní inspekcí.

Naše ukrajinské projekty jsou od roku 2007 laskavě podpořeny v rámci Programu transformační spolupráce Ministerstva zahraničních věcí ČR. V roce 2010 byly spolufinancovány Nadací Open Society Fund Praha a v letech 2013-2014 americkou vládní agenturou USAID. Od roku 2015 realizované projekty zaměřené na reformu systému jsou financovány Českou rozvojovou agenturou. V roce 2018 jsme na Ukrajině realizovali letní školu ústní historie za podpory Mezinárodního visegrádského fondu a Ministerstva zahraničních věcí Nizozemského království.

Konkrétně se jednalo o následující projekty:

Odebírejte naše novinky: