Tento web používá k poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Asociace pro mezinárodní otázky

Vyberte si z aktuálních projektů:

Zavřít

Aktuálně:

Přidejte se k nám! Hledáme projektového administrátora / administrátorku!

RESONANT

od roku 2023

RESONANT

Manipulace s informacemi ze strany zahraničních aktérů a vměšování do vnitřních záležitostí (Foreign Information Manipulation and Interference, FIMI) jsou jednou z výzev, s nimiž se společnosti v posledních letech potýkají. Technologický pokrok umožňuje na jednu stranu snadněji šířit dezinformace a na stranu druhou potlačovat některé informace. Takové aktivity může být velmi těžké rozpoznat a odhalit..

Cílem projektu RESONANT je analyzovat a dokumentovat taktiky, techniky a postupy (TTP) používané státními i nestátními aktéry v oblasti manipulace s informacemi a vměšování do vnitřních záležitostí (FIMI). Asociace pro mezinárodní otázky (AMO) je součástí mezinárodního konsorcia, které se skládá z deseti partnerských organizací ze sedmi zemí zastupujících orgány činné v trestním řízení, vědecké/akademické partnery, výzkumné nadace a nevládní organizace a národní úřady.

Projekt získal financování z programu Evropské unie pro výzkum a inovace Horizon Europe (č. 101132439).

Odebírejte naše novinky: