Tento web používá k poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Asociace pro mezinárodní otázky

Vyberte si z aktuálních projektů:

Zavřít

Aktuálně:

Přidejte se k nám! Hledáme projektového administrátora / administrátorku!

Ženy v bezpečnosti se setkaly ve Varšavě

Vendula Kazlauskas Vendula Kazlauskas / Ed. 22. 5. 2024
Ženy v bezpečnosti se setkaly ve Varšavě

Přibližně 30 odbornic na bezpečnost ze všech zemí V4 se setkalo ve Varšavě na workshopu zaměřeném na ženy v bezpečnosti, který zorganizovala místní Casimir Pulaski Foundation.

Program začal setkáním na téma implementace Agendy OSN „Women, Peace and Security“ v zemích V4 a debatou s profesorkou Aleksandrou Gasztold a doktorkou Kornelou Oblińskou. Na toto téma jsme navázaly druhý den během setkání v Národním výzkumném ústavu NASK, kde jsme diskutovaly o trendech v kybernetice s profesorkou Aleksandrou Gasztold, profesorkou Joannou Kołodziej, doktorkou Agnieszkou Wrońskou a expertkou Zuzannou Polak. Poté jsme navštívily Kancelář pro mezinárodní policejní spolupráci na policejním ředitelství, abychom se dozvěděly více o účasti polských žen v mírových misích. Nabitý den byl zakončený prohlídkou historického centra Varšavy.

Poslední den účastnice navštívily Centrum pro veterány mírových misí, kde také položily věnec na památku žen a mužů, kteří během misí zahynuli. Program byl zakončen debatou s Irenou Lichnerowicz-Augustyn, ředitelkou Diplomatického protokolu na Ministerstvu zahraničních věcí Polska a bývalou velvyslankyní Polska na Kypru, která se věnovala diplomacii a diplomatickému protokolu v praxi.

Za organizaci programu ve Varšavě upřímně děkujeme Casimir Pulaski Foundation, za účast partnerkám z Centre for Euro-Atlantic Integration and Democracy (CEID, Maďarsko) a Výskumného centra Slovenskej spoločnosti pre zahraničnú politiku (SFPA, Slovensko) – a zejména děkujeme za podporu International Visegrad Fund.

Projekt je spolufinancován vládami České republiky, Maďarska, Polska a Slovenska prostřednictvím visegrádských grantů z Mezinárodního visegrádského fondu. Posláním fondu je prosazovat myšlenky udržitelné regionální spolupráce ve střední Evropě.

LÍBIL SE VÁM ČLÁNEK? DEJTE NÁM TO VĚDĚT.
Odesláno, děkujeme.
Máte na srdci ještě něco? Sem s tím!
  • Vyplňte prosím všechna pole. Doplňte prosím zvýrazněné položky. Stala se chyba. Kontaktujte nás prosím na info@amo.cz
Odebírejte naše novinky: