Tento web používá k poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Asociace pro mezinárodní otázky

Vyberte si z aktuálních projektů:

Zavřít

Aktuálně:

Přidejte se k nám! Hledáme projektového administrátora / administrátorku!

Nový ruský tým MapInfluenCE

AMO AMO / Ed. 8. 3. 2021
Nový ruský tým MapInfluenCE
foto AMO

Tým MapInfluenCE se rozrůstá! K našim „čínským“ analytikům se přidává nový tým na Rusko, čímž rozšiřujeme náš záběr ve zkoumání vlivu autoritářských režimů na region střední Evropy o Rusko. MapInfluenCE je – i v globálním srovnání – jedním z lídrů výzkumu čínského vlivu na média a akademické prostředí, propagandu a dezinformace, bezpečnostní dopady investic a další aspekty čínského působení v (nejen) střední Evropě. Ačkoli Čína zůstává naší prioritou, v našem budoucím výzkumu se zaměříme i na symbiózu čínského a ruského vlivu v Česku, Maďarsku, Polsku a na Slovensku, na interakci pro-čínských a pro-ruských narativů a jejich dopady na odolnost zemí v regionu.

 

V čele ruského teamu MapInfluenCE stojí Pavel Havlíček, analytik Výzkumného centra AMO, a James S. Denton Transatlantic Fellow v Center for European Policy Analysis (CEPA) ve Washingtonu, který v minulosti působil například také jako Rethink CEE Fellow v German Marshall Fund (GMF). Z jeho mnoha angažmá můžeme vyzdvihnout například i roli koordinátora české verze mezinárodního projektu StopFake.

V Polsku se k našemu týmu přidal dr. Adam Lelonek. Adam je zkušený výzkumník, jenž působí jako Chief Information Security Analyst v National Cybersecurity Institute ve Varšavě. V minulosti byl prezidentem Center for Propaganda and Disinformation Analysis, výzkumným pracovníkem Pulaski Foundation, analytikem portálu CyberDefence24.pl nebo členem správní rady Poland-Ukraine Research Center Foundation.

V Maďarsku bude naší posilou Dominik Istrate, analytik think-tanku Political Capital, kde se zaměřuje na dezinformace cílící na Maďarsko a region střední a východní Evropy. Dominik je také zakladatelem a bývalým prezidentem Central Europe Association (CEA).

Slovenský tým na Rusko má novou posilu v Petrovi Dubóczim. Peter působí jako analytik slovenského think-tanku Strategic policy Institute (STRATPOL). Ve své doktorské práci zkoumá kognitivní bezpečnost a hybridní hrozby. Peter spolupracuje na projektu Digital Infospace Security Initiative, jež se snaží posílit odolnost slovenské společnosti proti hrozbám v informačním prostoru.

 

Tagy
Tagy
Evropa 3456
digitální agenda 95
propaganda 323
Čína 1012
LÍBIL SE VÁM ČLÁNEK? DEJTE NÁM TO VĚDĚT.
Odesláno, děkujeme.
Máte na srdci ještě něco? Sem s tím!
  • Vyplňte prosím všechna pole. Doplňte prosím zvýrazněné položky. Stala se chyba. Kontaktujte nás prosím na info@amo.cz
Odebírejte naše novinky: