Tento web používá k poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Asociace pro mezinárodní otázky

Vyberte si z aktuálních projektů:

Zavřít

Ruské ambasády se vysmívají britské reakci na otravu agenta Skripala

AMO AMO / Ed. 17. 3. 2018

Česká verze serveru StopFake analyzuje twitterovou odpověď ruských ambasád na britskou reakci týkající se otravy agenta Skripala.

Dvanáctého března navečer se na oficiálních twitterových stránkách ruského ministerstva zahraničí začaly objevovat posměšné tweety, které vyčítají britské vládě, že ze všeho viní Rusko, dokonce i ze špatného počasí.

Tyto tweety reagovaly na obvinění předsedkyně vlády Spojeného království Theresy Mayové z 12. března, že Rusko „velmi pravděpodobně“ stojí za otravou bývalého špióna Sergeje Skripala, jeho dcery a řady náhodných britských občanů, k čemuž použila silnou nervově-paralytickou látku Novičok.

Ruskojazyčná twitterová stránka ruského ministerstva zahraničí, @mid_rf, jako první zveřejnila video se sněžením ve Velké Británii, společně s nejapným popiskem „#HighlyLikelyRussia (velmi pravděpodobně Rusko, pozn. red.) poslalo na Británii sníh“ a doplnila stejně nejapnou transliterací do cyrilice „ХайлиЛайклиРаша“.

Celý text najdete zde.

Původní vydání: Ruské ambasády se vysmívají britské reakci na otravu agenta Skripala

Přejít
Tagy
Tagy
Rusko 1449
Spojené království 597
factchecking 87
LÍBIL SE VÁM ČLÁNEK? DEJTE NÁM TO VĚDĚT.
Odesláno, děkujeme.
Máte na srdci ještě něco? Sem s tím!
  • Vyplňte prosím všechna pole. Doplňte prosím zvýrazněné položky. Stala se chyba. Kontaktujte nás prosím na info@amo.cz
Odebírejte naše novinky: