Tento web používá k poskytování funkcí sociálních médií a analýze návštěvnosti soubory cookies. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Asociace pro mezinárodní otázky

Vyberte si z aktuálních projektů:

Zavřít

Aktuálně:

Přidejte se k nám! Hledáme projektového administrátora / administrátorku!

Dominik Presl

Dominik Presl
ODBORNÉ ZAMĚŘENÍ
DEZINFORMACE A PROPAGANDA
STRATEGICKÁ KOMUNIKACE
HYBRIDNÍ HROZBY
JAZYKY
ANGLIČTINA
RUŠTINA
ARABŠTINA
ŠPANĚLŠTINA

Dominik Presl je analytikem AMO se zaměřením na dezinformace, strategickou komunikaci a propagandu.

Dominik Presl absolvoval magisterské studium na University of Oxford v oboru Blízkovýchodních studií, bakalářské studium na Univerzitě Karlově, a studijní pobyty v Rusku a ve Francii. V minulosti pracoval jako seniorní analytik ve společnosti Semantic Visions, kde se zabýval analýzami dezinformací a propagandy pro vládní a bezpečnostní instituce v Česku i v zahraničí a jako poradce předsedy Stálé komise pro hybridní hrozby Parlamentu ČR. Na projektech souvisejících touto s problematikou spolupracoval s institucemi jako je NATO Strategic Communication Center of Excellence či United States Department of State Global Engagement Center.

Profesně se zaměřuje zejména na zkoumání metod a taktik státních i nestátních aktérů podílejících se na šíření dezinformací a propagandy, a nástrojů pro budování odolnosti a obrany demokratických států proti jejich působení.

Odebírejte naše novinky: